Vlaming gaat viraal met Pokémonfilmpje

Een video waarin een jongen met zijn vrienden een parodie neerzet op het populaire spel Pokémon Go – meer had de 17-jarige Jordy Janssens uit Herentals niet nodig om een wereldwijde internethit te pakken te krijgen. Op iets meer dan twee dagen bekeken al meer dan 650.000 mensen zijn filmpje.

Voor Jordy is dat niet eens een gelukstreffer. Zijn YouTube-kanaal MojoOnPC, waarop hij hilarische filmpjes deelt over zijn ervaringen in videogames, is big business: bijna een miljoen mensen zijn erop geabonneerd, en sommige video’s haalden al meer dan 2 miljoen kijkers. Niet slecht voor iemand die daarvoor meestal niet ver buiten zijn slaapkamer moet komen.

Comedy-carrière
Voor zijn eerste Pokémon Go-video ging hij wel de straat op, en trekt hij op avontuur als Pokémontrainer. Daarin steekt hij de draak met zichzelf en het populaire spel. Humor is dan ook heel belangrijk voor de tiener, die zelf volop een comedy-carrière ambieert. “Mijn manager heeft me voorgesteld om eens een paar try-outs te doen op stand-up-comedypodia. Ik zie dat volledig zitten. Op termijn wil ik dat fulltime doen, maar eerst moet ik nog een jaar in het middelbaar afwerken.”

“Ik kan hiervan leven”
Een 17-jarige gamer met een manager? “Ja, het zakelijke en het creatieve zijn heel moeilijk te combineren met mijn studies.” Zijn YouTube-kanaal kwam ongeveer een jaar geleden helemaal van de grond toen een video van hem meer dan 7,6 miljoen keer bekeken werd, en sindsdien ging het snel. “Ik kan van mijn video’s leven ja – maar ik geef daar geen exacte cijfers over. Inkomsten zijn er bijvoorbeeld via sponsoring, donaties van fans, reclame-inkomsten, betalingen van YouTube zelf, en de kledinglijn die ik recent startte.”