Dossier Festivals

'Madness' van start op Tomorrowland

In Boom start vandaag de twaalfde editie van Tomorrowland. Zo’n 60.000 festivalgangers wonen vandaag de eerste festivaldag bij. Dit jaar worden er in totaal 180.000 bezoekers verwacht. DJ Tiësto warmde de aanwezige fans gisteravond al op met een verrassingsconcert op de camping.

De traditie wil dat het hoofdpodium er ook elk jaar volledig anders uitziet. In het podium zitten 13.000 vierkante meter decorstukken en 138 luidsprekers verwerkt. Er zijn dit jaar ook vier gloednieuwe podia, eentje zelfs met een bewegende draak.

Op het controlecentrum van het festival zijn ze vanmorgen al vroeg aan het werk gegaan. Hier zitten hulpdiensten, politie en weermensen samen om alles in de gaten te houden. Er werd onweer voorspeld, maar dat lijkt mee te vallen.

Opwarmen
Tomorrowland start officieel pas vandaag, maar zo’n 38.000 festivalgangers hebben gisteren al een eerste keer stevig gefeest. De reden? De Nederlandse DJ Tiësto, hij verraste met een verrassingsconcert op de camping en zorgde voor een eerste kippenvelmoment.