Amerikaan vangt (bijna) alle Pokémon

Gotta catch’em all! Zo luidt de slagzin van het populaire spel Pokémon Go, waarin spelers in de buitenwereld op zoek moeten gaan naar zo veel mogelijk Pokémon. Twee weken nadat het spel beschikbaar werd gemaakt, lijkt het erop dat een Amerikaan de eerste is die alle Pokémon ook effectief gevonden heeft. Of toch bijna, want de acht die hij nog niet heeft zijn op dit moment gewoon niet te vinden in de VS. 

De Amerikaan deelde het nieuws op het onlineforum Reddit, waar hij bekend staat als Ftb_hodor. Om zijn 142 Pokémon te pakken te krijgen, wandelde hij op 2 weken tijd zo’n 153 kilometer bij elkaar – net geen 13 kilometer per dag. Naast veel Pokémon heeft deze man dus waarschijnlijk ook heel wat vrije tijd. 

In totaal zouden er 151 Pokémon te vangen moeten zijn, waarvan er vier exclusief zijn voor bepaalde continenten: Tauros is enkel te vinden in Noord-Amerika, voor Mr. Mime moet je in Europa zijn, Kangaskhan duikt op in Australië en Farfetch’d is onvindbaar buiten Azië. Een aantal andere Pokémon zijn nog door geen enkele speler gezien, waardoor velen vermoeden dat ze nog niet in het spel zitten en later op een speciaal moment beschikbaar gemaakt worden.