K3-meisjes zingen vanop 119m hoogte

De meisjes van K3 hebben gisteren in Antwerpen een uniek concert gegeven vanop de toren van de kathedraal. Voor één keer werden ze niet begeleid door hun eigen band, maar door de stadsbeiaardier. De ideale manier om jonge mensen te laten kennismaken met de beiaard, vindt de stad.

Een uur lang zongen ze hun hits, begeleid door stadsbeiaardier Liesbeth Janssens op het beiaardklavier. Honderden kinderen volgden het spektakel live vanop de Grote Markt. "Dit is waarschijnlijk de kleinste zaal waar we ooit hebben opgetreden", lacht Marthe. "We moesten wel even bekomen van de 460 trappen naar boven. Heen en terug, dat zijn een kleine 1.000 trappen!”

De kinderen op de Grote Markt keken soms raar op van de speciale beiaardklanken, maar dansten uitbundig mee. Ook op het Schoon Verdiep in het Stadhuis konden de fans het concert bijwonen. Het speciale beiaardconcert met K3 kwam er op initiatief van het Vleeshuis, dat met Klank in de Stad ook de historische muziek en de beiaard weer onder de aandacht wil plaatsen.