Waarom hackers Pokémon Go viseren

Zaterdag heeft Niantic de populaire app Pokémon Go ook in ons land gelanceerd, maar dat ging gepaard met heel wat problemen waardoor spelers zich niet konden aanmelden. De servers van de game werden afgelopen weekend hevig bestookt met DDoS-aanvallen door hackers.

De hackers hebben het inlogsysteem helemaal plat gelegd tot grote ergernis bij spelers die gisteren nog op stap gingen in Antwerpen en Gent voor ‘De Grote Jacht’ om samen Pokémon te vangen. De hackersgroep OurMine dwingt de ontwikkelaars om de app stabieler en veiliger te maken. “Niemand zal het spel kunnen spelen tot Pokémon Go ons contacteert zodat we hen kunnen helpen om de servers beter te beschermen”, schrijft de hackersgroep.

"Bescherming tegen betaling"
Het is volgens één van de hackers niet de bedoeling om privégegevens buit te maken maar om een duidelijk signaal te sturen naar de makers van de app. De hackersgroep biedt bescherming aan om de servers te vrijwaren van aanvallen tegen betaling. OurMine is niet de enige groep die Pokémon Go met DDos-aanvallen bestookt heeft, zaterdag nam ook Poodle Corp de populaire app in het vizier.

Maar ook zonder de aanvallen van hackers zijn er heel wat problemen met de app omdat er constant miljoenen mensen het spel spelen.