Twitter ziet toekomst somber in

Na de aanslag in Nice van donderdagavond is de wereld in diepe rouw. Veel mensen kijken na een zoveelste aanslag met een depressieve blik naar 2016. Dat maken ze bijvoorbeeld duidelijk door op sociale media zoals Twitter de hashtag #2016in3words te gebruiken. De hashtag is op dit moment trending op Twitter en wordt dus heel erg veel gebruikt.

Met die woorden maken mensen duidelijk hoe ze de toekomst zien en als je naar de tweets kijkt die er ni rooskleurig uit. Woorden als racism, terrorism, disrespect, I wanna die, please en better,... zijn te lezen op sociale media. Na de trieste berichten die ons donderdag bereikten van de aanslag in Nice zijn mensen triest maar ook boos. Ze willen dat er een einde komt aan het geweld.

Donderdag lieten 84 mensen waaronder 10 kinderen het leven in Nice. Een man reed er met een vrachtwagen in op een mensenmassa op de Promenade des Anglais. De aanslag is intussen opgeëist door Islamitische Staat.

Het is na de aanslagen in Parijs weer een slag in het gezicht voor de Franse bevolking maar ook de rest van de wereld ziet de toekomst maar somber in en dat maken ze duidelijk op sociale media. 

Bekijk ook: