Eindelijk! Pokémon Go officieel in België

Het is eindelijk zo ver: de wereldhype Pokémon Go is nu ook officieel verkrijgbaar in België. Tot nu was de app enkel via omwegen te krijgen.

Er gaat geen halve dag voorbij of er duikt wel iets over Pokémon Go op. Het aandeel van Nintendo schiet door de lucht, parken lopen letterlijk vol met hoopvolle Pokémontrainers die zoeken naar zeldzame wezentjes en de politie waarschuwt zelfs voor gevaarlijke situaties in het verkeer.

De app werd vorige week uitgebracht in Australië en Nieuw-Zeeland en heeft sindsdien de hele wereld veroverd. Op sommige plaatsen, zoals de VS, via de officiële weg: de teller staat op meer dan vijftien miljoen downloads. Maar in Europa is het wachten op de release. Waarschijnlijk lost maker Niantec het stapsgewijs omdat de servers bij iedere release al platgingen.

Toch is ook Europa al voor de release gevallen voor Pokémon Go. Via omwegen was de app te downloaden, wat massaal gebeurde. Woensdag was er dan plots het nieuws dat Niantec de app in Duitsland uitbracht, donderdag was het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. 

En nu ook België. Ondanks het feit dat veel landgenoten de app al gedownload hebben, mogen we ons toch verwachten aan een nieuwe golf in de Pokémon-gekte.