Street View met schapen? Sheep View!

Antarctica, de Grand Canyon of de top van de Mont Blanc: uit je zetel hoef je er niet meer voor te komen want de plekken zijn allemaal te bezichtigen via Google Street View. Toch zijn er ook nog heel wat plekken ‘onontgonnen’ gebied voor Google. Zoals de Faeröer-eilanden bijvoorbeeld. Het toerismebureau van de eilandgroep is daarover ontevreden: daarom lanceerde het ‘Sheep View 360°’.

“We hebben een van de mooiste wegen in de wereld. Het is onmogelijk om het gevoel te omschrijven als je door de groene valleien, over de bergen of langs de oceaan rijdt”, staat de lezen op de website van het toerismebureau van de eilandengroep in de noordelijke Atlantische Oceaan. “Maar er is één probleem: in tegenstelling tot bijna alle delen van Europa, bestaan we niet op Google Street View.”

Schapen
Volgens de initiatiefneemster zat er niets anders op dan het heft in eigen handen te nemen: “Ik lanceerde mijn eigen versie van Street View: Sheep View 360°”. Durita Dahl Andreassen bindt nu een 360°-camera met wat zonnecellen op de rug van enkele schapen. Zo maakt ze beelden terwijl de schapen vrijelijk op de open grasvlaktes van de Faeröer grazen. "De foto’s komen zo aan op mijn smartphone, zodat ik ze makkelijk kan uploaden via Google Street View."

"Google nodig"
Toch roept Andreassen ook de hulp van Google zelf in: “Mijn schapen zijn perfect om de onverharde paden vast te leggen op beeld, maar ze kunnen helaas niet op de grote wegen. Daarvoor hebben we Google nodig om ze op kaart vast te leggen.” Daarom heeft ze ook een petitie gestart om het internetbedrijf naar de Faeröer-eilanden te halen.

http://visitfaroeislands.com/sheepview360

Foto: Instagram @visitfaroeislands