Politie wijst op gevaren Pokémon Go

 De Antwerpse lokale politie roept op om voorzichtig te zijn bij het spelen van Pokémon Go, een nieuwe populaire app waarmee je Pokémon-figuurtjes moet "vangen" via de camera van je smartphone. Aangezien de monstertjes op de vreemdste plekken kunnen opduiken zoals op rotondes, kruispunten of zelfs spoorwegen, is het gebruik van de app niet zonder risico. "Kijk altijd goed uit, ook voor andere weggebruikers, en respecteer de verkeersregels", waarschuwt de politie.

Het Antwerpse politiekorps zegt weliswaar zelf fan te zijn van het spelletje, maar laat meteen ook weten dat het gevaarlijke situaties met zich meebrengt. "Mensen gaan massaal, smartphone in de aanslag, de straat op om de wezentjes te vangen", stelt de politie vast. "Spelers hebben enkel oog voor het scherm van hun toestel en gaan zo op in het spel dat ze het verkeer niet meer waarnemen." De politie vraagt daarom steeds goed uit te kijken en het spel enkel te voet te spelen en dus nooit al rijdend, zelfs niet met de fiets.

Criminelen
Intussen duiken in het buitenland getuigenissen op van Pokémon Go-spelers die op straat zijn bestolen van hun smartphone, portefeuille of andere waardevolle bezittingen. "Er zijn zelfs criminelen die het spel misbruiken om slachtoffers naar een Pokéstop te lokken en ze daar te beroven", zegt de Antwerpse politie. "Wees u er als speler ook van bewust dat u zich verdacht kunt gedragen voor mensen die het spel niet kennen. U lijkt overal foto's van te maken, scant voortdurend uw omgeving af op zoek naar Pokémons en komt op die manier misschien op plaatsen waar u niet mag zijn." 

De Nederlandse spoornetbeheerder ProRail kwam overigens ook met een waarschuwing, nadat er Pokémon-spoorneuzen te dicht bij het spoor waren gesignaleerd. ProRail contacteerde ook spellengigant Nintendo "om te zorgen dat Pokémon zich niet meer op of langs het spoor laat zien".