Jacht op Pokémon nu echt begonnen

Pokémon Go van spellengigant Nintendo is in een week tijd een enorme hype geworden. Met je gsm moet je in je eigen omgeving op zoek gaan naar Pokémons, kleine tekenfilmfiguurtjes. Officieel is het spel hier zelfs nog niet te krijgen, maar met een kleine omweg kan je het toch al spelen.

Zoveel mogelijk verschillende Pokémons vangen in je eigen omgeving, waar ook ter wereld, daar draait het om. 150 figuren zijn er totaal, en sommigen zijn veel zeldzamer dan anderen en leveren dus meer punten op.

Amper week uit
Het spel is amper een week uit en eigenlijk alleen officieel te downloaden in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland. Androidgebruikers kunnen de game nu al spelen door dit bestand te downloaden. Om de app te installeren moet je in het instellingenmenu de optie ‘Onbekende bronnen’ aanvinken.

Wie een iPhone heeft, moet een omslachtigere weg volgen en een nieuw Apple ID aanmaken. Je logt je uit en maakt een Australisch account aan waardoor je in de App Store toegang krijgt tot Pokémon Go. In Australië waarschuwt de politie spelers zelfs al om op te letten op straat en om niet zomaar overal binnen te lopen op zoek naar wilde Pokémon.

Succes
Het spel heeft nu al meer gebruikers dan de dating-app tinder. Maar dat heeft ook nadelen, want criminelen misbruiken het spel om mensen te lokken en hen te overvallen.

Het grote succes is volgens kenners vooral het feit dat je het spel niet alleen aan je pc speelt, maar dat je naar buiten moet. Want de Pokémons zitten echt overal, bij Amerikaanse militairen die tegen IS vechten, in ziekenhuiskamers waar vrouwen liggen te bevallen en zelfs in onze eigen nieuwsstudio van VTM NIEUWS.