Aandeel Nintendo piekt door Pokemon

Het aandeel van de Japanse computerspelletjesmaker Nintendo is vanmorgen op de beurs van Tokio met 22 procent gestegen, door het gigantische succes van het gloednieuwe smartphone-spel Pokemon Go.

Nintendo is erg laat op de smartphone-trein gesprongen, maar laat meteen zien waartoe het in staat is. De Japanners lanceerden vorige week een smartphone-spel op basis van hun populaire Pokemon-karakters. En met doorslaand succes: de app - waarbij spelers op zoek moeten naar monstertjes door gebruik te maken van gps - staat bovenaan de lijst van gratis apps voor Apple in de VS en Australië sinds de lancering van Pokemon Go op 7 juli.

Hoogste sprong sinds 1983
Het aandeel ging vandaag tot 25 procent hoger, de grootste sprong op de beurs voor Nintendo sinds 1983, toen het aandeel begon te noteren in Tokio. 

Beleggers zien het succes van Pokemon Go als een bewijs van de mogelijkheden die Nintendo heeft op de smartphone-markt.

Zo werkt Pokemon Go:

Speel nu al
Momenteel is de app enkel officieel te verkrijgen in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, maar de Benelux volgt vermoedelijk binnen de maand. Maar voor zo lang niet kan wachten, is er wel een omweg om de game nu al te spelen op Android en iOS. Androidgebruikers kunnen de game nu al spelen door dit bestand te downloaden. Om de app te installeren moet je in het instellingenmenu de optie ‘Onbekende bronnen’ aanvinken.

Wie een iPhone heeft, moet een omslachtigere weg volgen en een nieuw Apple ID aanmaken. Je logt je uit en maakt een Australisch account aan waardoor je in de App Store toegang krijgt tot Pokémon Go. In Australië waarschuwt de politie spelers zelfs al om op te letten op straat en om niet zomaar overal binnen te lopen op zoek naar wilde Pokémon.