Dossier Festivals

The Boss pakt TW Classic helemaal in

Met meer grinta dan ooit heeft de bijna 67-jarige Bruce Springsteen met zijn vertrouwde E Street Band gisteravond de 65.000 aanwezige festivalgangers van TW Classic zo’n kleine drie uur lang overdonderd. Van het eerste nummer ‘Prove It All Night’ tot 27 liedjes later het afsluitende, rustige ‘If I Should Fall Behind’ hingen alle aanwezigen aan de lippen van The Boss.

Springsteen opende sterk met ‘Prove It All Night’ en ‘Darkness on the Edge of Town’. Pas met het uitgesponnen zesde nummer ‘Spirit in the Night’ werd het tempo wat gedrukt. Na massaal meegezongen nummers als ‘Hungy Heart’ en ‘Cover Me’ werd onder meer het folkdeuntje ‘Death to My Hometown’ gespeeld. Ook ‘The River’, ‘Because The Night’ en vooral ‘Waitin' on a Sunny Day’ werden massaal meegebruld.

De weide ging aan het slot helemaal groggy met ‘The Rising’, ‘Badlands’, ‘Born in the USA’, ‘Born to Run’ en ‘Dancing in the Dark’. Tijdens dit nummer mochten enkele festivalgangers mee op het podium voor een dansje. 

"Succesvolle editie"
Met Bruce Springsteen werd een succesvolle editie van TW Classic afgesloten. Volgens de Rotselaarse eerste schepen Jelle Wouters (CD&V), die burgemeester Dirk Claes verving, verliep het festival zonder incidenten. "Het Rode Kruis diende een 500-tal personen te verzorgen. Het betrof voornamelijk gevallen van zonneslag en zonnebrand, zonder ernstige zaken", aldus Wouters.

Nachttrein
Een recordaantal festivalgangers kwam naar Werchter op een duurzame manier. De Lijn vervoerde vanuit Leuven en de randparking aan de Brabanthal in Haasrode meer dan 20.000 mensen. Naast zo'n 6.000 fietsers, kwamen er ook nog eens 3.400 mensen met een autocar. Vierduizend festivalgangers kochten een ticket voor een van de nachttreinen die de NMBS na afloop van het festival vanuit Leuven inlegde.

"We zijn heel tevreden over het verloop van deze editie van TW Classic. Na de waterellende van vorige week tijdens Rock Werchter hebben we vandaag een heel mooie zomerdag beleefd op het strand van de Werchterse festivalweide", aldus Wouters.

Bekijk ook: