We vangen Pokémon op de gekste plaatsen

De fans hebben er lang op moeten wachten maar sinds kort kan je het populaire spel Pokémon uit de jaren 90 spelen op je smartphone spelen. Naast vreugde bij de fans levert ook grappige beelden op.  Omdat de applicatie gebruik maakt van het gps-signaal van de smartphone kan je de Pokémon op alle mogelijke plaatsen zoals het toilet, het fornuis of waar dan ook laten verschijnen. 

Momenteel is de app enkel officieel te verkrijgen in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, maar de Benelux volgt vermoedelijk binnen de maand. De ontwikkelaar Niantic zet de spelers op een unieke manier aan om de straat op te trekken en de fictieve wezens te vangen. Pokémon Go maakt gebruik van het gps-signaal van de smartphone waardoor spelers zich in de echte wereld moet begeven om de wezens te ontmoeten. Daarnaast maakt de app gebruik van augmented reality die ervoor zorgt dat het lijkt alsof de Pokémonecht voor je neus staan.

Het spel daagt je uit om de wereld in te trekken en op jacht te gaan met je Pokémon. Soms komen de monstertjes zo op plaatsen waar je ze niet meteen verwacht...

Bekijk ook: Pokémon Go: op jacht met je smartphone