Leuven gaat op 'Groot Verlof'

Ook in Leuven is de vakantie nu officieel begonnen. Voor het tweede jaar op rij vindt daar 'Het Groot Verlof' plaats. Een zomer lang evenementen op verschillende plaatsen in de stad. Bij de start gisteravond werd onder meer uitgepakt met de Britse eighties band 'The Human League' en ‘Arbeid Adelt’.

Er zakten gisteravond volgens de organisatoren ongeveer 23.000 personen af naar de universiteitsstad. De eerste avond van de Leuvense zomeranimatie, die dit jaar onder de noemer 'Groot Verlof' wordt georganiseerd, was volgens een mededeling van het stadsbestuur 'een schot in de roos'.

De Leuvense zomeranimatie heeft binnenkort nog meer moois te bieden. Volgende vrijdag zijn er gratis optredens van Novastar, Lady Linn, Stef Bos en Stoomboot en een week later van Helmut Lotti, Fischer Z en Praga Kahn vs Buscemi. Daarnaast zijn er nog betalende optredens op de Oude Markt op 20 juli van Status Quo, The Kids, De Mens en The Scabs en op 4 augustus van Selah Sue, Alice On The Roof en Magnus.

In plaats van Marktrock wordt er op 13 en 14/8 het gloednieuwe dansfestival 'Half Oogst' georganiseerd met onder meer Earth, Wind & Fire, De Jeugd van Tegenwoordig en Gers Pardoel.