Na de modder: 'beach festival' op TW Classic

Onder een stralende blauwe hemel is vanmiddag om 13 uur de 15e editie van TW Classic van start gegaan met de Britse groep CC Smugglers. Het festivalterrein in Werchter ligt er prima bij en ook de verkeersproblemen vallen goed mee. "De situatie is compleet tegenovergesteld aan die tijdens Rock Werchter een week geleden", zegt de Rotselaarse schepen Jelle Wouters, die burgemeester Dirk Claes vervangt.

Een week geleden werden Werchter en omgeving door de aanhoudende regen nog geteisterd door wateroverlast. Hierdoor was het festivalterrein zeer modderig en konden verschillende terreinen in de buurt niet als parking gebruikt worden. Maar na enkele dagen zonnig en warm weer is de situatie volledig anders.

"Het festivalterrein is opgedroogd zodat gewoon schoeisel volstaat. Nog steeds kunnen niet alle parkings gebruikt worden, maar door het grote succes van de bussen die De Lijn inlegt vanuit het station van Leuven en de gratis parkings aan afrit Haasrode van de E40, stellen er zich weinig verkeers- en parkeerproblemen. De NMBS verkocht meer dan 4.000 tickets voor de nachttreinen die ze na het festival inlegt van Leuven naar Oostende, Kortrijk, Lokeren en Genk, wat ook een groot succes is. Festivalgangers moeten wegens het terreuralarm weer langs metaaldetectoren passeren, maar ook dit verloop zeer vlot", aldus schepen Wouters.

De headliner van een uitverkocht TW Classic is net als in 2013 de Amerikaanse legende Bruce Springsteen met zijn E Street Band. Ook Lana Del Rey, Lionel Richie en Simply Red staan op de affiche. De Belgische eer wordt verdedigd door The Van Jets. Zij stonden vorige week vrijdag tijdens Rock Werchter nog op het hoofdpodium.

Foto: Archief