Pokémon Go: op jacht met je smartphone

Na lang wachten komt Pokémon eindelijk met een app voor een nostalgisch publiek dat opgroeide met de populaire televisieserie. En het is geen doorsnee game geworden want om de fictieve wezens te vangen, moet je namelijk de deur uit.

Pokémon was eind jaren 90 enorm populair dankzij een succesvolle televisieserie, kaartenspel en de spelletjes. Nu is er eindelijk ook een moderne versie van het spel voor smartphones. De ontwikkelaar Niantic zet de spelers op een unieke manier aan om de straat op te trekken om de fictieve wezens te vangen.

Pokémon Go maakt gebruik van het gps-signaal van de smartphone waardoor spelers zich in de echte wereld moet begeven om de wezens te ontmoeten. Daarnaast maakt de app gebruik van augmented reality dat ervoor zorgt dat het lijkt alsof de Pokémon op straat of in het park zitten.

Speel nu al
Momenteel is de app enkel officieel te verkrijgen in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, maar de Benelux volgt vermoedelijk binnen de maand. Maar voor zo lang niet kan wachten, is er wel een omweg om de game nu al te spelen op Android en iOS. Androidgebruikers kunnen de game nu al spelen door dit bestand te downloaden. Om de app te installeren moet je in het instellingenmenu de optie ‘Onbekende bronnen’ aanvinken.

Wie een iPhone heeft, moet een omslachtigere weg volgen en een nieuw Apple ID aanmaken. Je logt je uit en maakt een Australisch account aan waardoor je in de App Store toegang krijgt tot Pokémon Go. In Australië waarschuwt de politie spelers zelfs al om op te letten op straat en om niet zomaar overal binnen te lopen op zoek naar wilde Pokémon.