Dossier Referendum Brexit

Topacteur zegt VTM wat hij over Farage denkt

Topacteur Christoph Waltz heeft in een interview met VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme zwaar uitgehaald naar Nigel Farage. Waltz noemt de UKIP-leider “de ‘hoofdrat’ die het zinkende schip verlaat.” De uitspraak werd massaal opgepikt door Britse media.

“Ze proberen het af te schilderen als een heldhaftig vertrek maar eigenlijk is het je verlies toegeven. Het is vluchten met de staart tussen je benen, zoals ratten het zinkende schip verlaten en de rommel voor anderen achterlaten om op te ruimen”, zegt Waltz verder, “Dit toont hoe verwerpelijk deze mensen zijn dat ze niet eens opkomen voor wat ze zelf hebben veroorzaakt.”

"Bodemloze stompzinnigheid"
Mocht het nog niet duidelijk zijn: de Oostenrijk-Duitse acteur is een fervente tegenstander van de brexit. “Ik kan de bodemloze stompzinnigheid niet begrijpen”, zegt Waltz, die toegeeft dat hij er “iets té emotioneel” door wordt.

Exit Farage
Gisteren maakte Farage bekend dat hij opstapt als partijleider van de eurosceptische UKIP. Farage was het grote boegbeeld van de pro-brexitcampagne. "Mijn doel in de politiek was om Groot-Brittannië uit de EU te krijgen. Daarom heb ik nu het gevoel dat ik onmogelijk meer zou kunnen bereiken dan we gedaan hebben in het referendum", zei hij.