Dossier Festivals

Zon en Red Hot Chili Peppers warmen RW op

De Red Hot Chili Peppers hebben gisteravond op Rock Werchter met een snedige set voor een van de hoogtepunten gezorgd van deze festivaleditie. De weergoden waren de festivalgangers op deze derde festivaldag overigens beter gezind dan de voorbije dagen. Na een felle bui rond 15 uur bleef het de rest van de dag droog, vaak zonnig en de temperaturen aangenaam. Ondanks alle inspanningen van de organisatoren bleef het festivalterrein op diverse plaatsen echter een modderpoel.

Zanger Anthony Kiedis en zijn groep brachten een mix van ouder en nieuw werk. Hits als 'Dani California', 'Snow', Californication', 'By the Way, 'Under the Bridge' en de afsluiter 'Give It Away' passeerden de revue en verleidden velen tot danspassen. Ook meer recenter werk zoals 'Dark Necessities' werd erg geapprecieerd. Na de Red Hot Chili Peppers zorgden The Editors op^mainstage voor een mooie afsluiter van de dag.

Ook deze festivaldag is volgens burgemeester Dirk Claes van Rotselaar en de hulpdiensten erg rustig verlopen. Cijfers over het aantal verzorgingen door het Rode Kruis zijn er nog niet, maar deze zullen zeker opnieuw lager liggen dan de voorbije jaren. Bij de hulpdiensten wordt hierbij verwezen naar de weersomstandigheden die niet meteen aanzetten tot overmatig alcoholverbruik.