Dossier Festivals

McCartney op Rock Werchter: kippenvel

Met een mix van heel wat Beatles-nummers en nieuw werk heeft ex-Beatle Paul McCartney gisteravond de eerste festivaldag van Rock Werchter met een hoogtepunt afgesloten. De waterellende leek even vergeten en nog een hele tijd na het concert weerklonken op verschillende plaatsen van de festivalweide gezangen van groepen die liedjes zongen zoals 'Hey Jude'.

McCartney opende met 'A Hard Day's Night' en de verwelkoming “Bon soir, ik ben blij van hier te zijn”. De set bevatte nog andere Beatles-songs zoals 'Can't buy me love', 'Lady Madonna' en 'Let It Be', evenals gevoelige pareltjes zoals 'Blackbird' en 'Eleanor Rigby'.

'Maybe I'm Amazed' droeg hij op aan zijn overleden vrouw Linda. Bij het nummer 'Let Me Roll It' gebruikte hij de intro van 'Foxy Lady' van Jimmy Hendrix waarna hij even hulde bracht aan deze gitarist. Het concert sloot af met nummers uit 'Abbey Road' 'Golden Slumbers', 'Carry That Weight' en het magistrale 'The End'. Het hoogtepunt van de avond was echter ‘Hey Jude’. De klassieker van de Beatles werd door de hele wei luidkeels meegezongen en zorgde voor een waar kippenvelmoment.