Dossier Festivals

Kampeerders boos door missen opening

Op sociale media spuien een groot aantal festivalgangers van Rock Werchter forse kritiek op het feit dat ze bij aankomst urenlang hebben moeten aanschuiven om tot bij de camping of parking te geraken waardoor ze de opening van het festival misten. Anderen zijn niet te spreken over het feit dat het lang zoeken is om een camping te vinden waar nog plaats is en het gebrek aan communicatie hierover vanuit de organisatie.

Burgemeester Dirk Claes van Rotselaar geeft toe dat er vannacht heel wat problemen waren aan camping The Hive, die door de organisatoren wordt uitgebaat, als gevolg van het tekort aan parkeerplaatsen in die omgeving. 

"Op een bepaald ogenblik waren alle parkings in Haacht volzet en hebben we er om die reden ook eentje in Rotselaar geopend. Festivalgangers die in The Hive geboekt hadden moesten om die reden met hun voertuig eerst naar Rotselaar rijden om dan vervolgens met hun bagage terug naar die camping te keren, hetgeen voor verwarring gezorgd heeft", aldus Claes.

Zelfde moment
Het probleem vandaag is volgens Claes "dat iedereen steeds op hetzelfde moment naar dezelfde camping wil trekken". "Om die reden staan er momenteel bijvoorbeeld zo'n 300 a 400 mensen aan te schuiven aan het voetbalveld van Werchter die eveneens als camping ingericht is. Ondanks het feit dat er wegens de wateroverlast enkele campings gesloten blijven en enkele andere zoals The Hive reeds volzet zijn, moet er elders nog plaats genoeg zijn. 

Toch komt er op sociale media heel wat kritiek over de gang van zaken aan de camping: