Dossier Festivals

Veiligste Rock Werchter ooit?

Morgen begint Rock Werchter en de eerste kampeerders zijn vanmiddag al aangekomen. Gepakt en gezakt en dit jaar ook gelaarsd. Want ze maken zich op voor de natste Werchter ooit. Al hoopt iedereen dat de zomer van zich laat horen de komende dagen, maar het wordt zeker wel de zwaarst beveiligde Werchter ooit.

De Controle aan de ingang van The hive, de grote camping van Rock Werchter lijkt een beetje op die van een luchthaven. Medewerkers openen elke tas en zoeken grondig naar voorwerpen die niet op een festivalterrein horen. Op alle campings hangen voor het eerst camera's om de in- en uitgangen te filmen. Het grootste probleem zijn de vluchtwegen. Als er iets gebeurt, moeten hulpediensten snel iedereen kunnen evacueren. En op de parkeerterreinen rijden de auto's zich nu al vast,  dus zijn de campinguitbaters nog snel extra houtschors aan het strooien.

De extra controles geven de festivalgangers een veiliger gevoel maar  hun grootste zorg blijft toch dat het droog blijft en hun tent hopelijk niet zal verdwijnen in de modderpoel.