Bezoek Zweinstein in het echt

In Brussels Expo gaat morgen, donderdag, een internationale tentoonstelling over de roman- en filmfiguur Harry Potter van start. In voorverkoop zijn als bij toverslag al meer dan 100.000 tickets verkocht voor de tentoonstelling, die nog tot 11 september loopt.

Het gaat om een tentoonstelling die al sinds 2009 loopt en die eerder al steden als Chicago, Toronto, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs en Shangai heeft aangedaan. Brussel is nu de vijftiende stad die het bezoek krijgt van de expo over Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel en de andere figuren uit de boekenreeks van de Britse schrijfster J.K. Rowling. In totaal hebben wereldwijd al 3,5 miljoen mensen de tentoonstelling bijgewoond.

Bezoekers krijgen verschillende decors uit de Harry Potter-films te zien, onder meer van de leerlingenkamer en slaapzaal van de Griffoendortoren in de toverschool Zweinstein. Bovendien kunnen ze zich ook wagen aan een spelletje zwerkbal, de sport die in de Potter-boeken beoefend wordt.

Volgens Brussels schepen van Toerisme Philippe Close kan de tentoonstelling er mee voor zorgen dat Brussel zich, na de aanslagen, weer als een toeristisch aantrekkelijke stad presenteert. "De stad Brussel en Brussels Expo willen het imago van Brussel als administratieve stad bijstellen", zo klinkt het.