Pukkelpop warmt je maaltijd op

Na het incident met een gasfles vorig jaar op de camping van Pukkelpop, neemt de organisatie maatregelen: dit jaar zullen er geen gas- en kooktoestellen meer toegelaten worden. Festivalgangers kunnen hun maaltijden wel gratis opwarmen op speciale eeteilanden bemand door campingmedewerkers, en er zullen ook kant-en-klare maaltijden voorzien worden.

Vorig jaar raakten 7 mensen gewond toen een gasfles omviel en een steekvlam veroorzaakte. Enkelen onder hen liepen zware brandwonden op. “Pukkelpop heeft een oeroude traditie als het aankomt op koken op de camping, een traditie waar ik om verschillende redenen erg aan ben gehecht,” zegt Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine. “Maar na het campingincident van vorig jaar en de algemeen verscherpte veiligheidsmaatregelen werd duidelijk dat we op zoek moesten naar andere, haalbare en betaalbare opties.”

Op de nieuwe eeteilanden zal daarom ook een campingshop zijn waar kampeerders spullen kunnen inslaan en kant-en-klare maaltijden zoals tikka masala, quinoaburger en chili con carne worden aangeboden. Op het festivalterrein zelf zullen de gebruikelijke eetstandjes te vinden zijn, en ook enkele nieuwe foodtrucks.

Bekijk ook: