Dossier Festivals

Nat in Werchter: geen campingtickets meer

De verkoop van campingtickets voor Rock Werchter wordt maandagavond om 20u definitief stopgezet. Dat heeft organisator Live Nation meegedeeld. De maatregel is het gevolg van de wateroverlast waarmee Werchter en omgeving al weken geconfronteerd wordt.

Door het natte weer kunnen niet alle kampeer-en parkeerterreinen ingezet worden voor het festival. Het grootste probleem is het tekort aan bruikbare parkeerplaatsen. De organisatoren willen dat elke kampeerder een parking heeft, maar dat lukt natuurlijk niet als er een tekort is.

De organisatoren vragen festivalgangers die niet in Werchter overnachten om niet met de auto naar Werchter te komen, maar met het openbaar vervoer of de fiets. De Lijn zal bijkomende bussen inleggen. Ten behoeve van fietsers is in het centrum van Werchter en bij camping The Hive een grote bewaakte fietsparking voorzien.

Op tijd vertrekken
Omwille van het tekort aan parkings hebben de organisatoren ook parkeerplaatsen voorzien op parking C aan de Heizel voor wie van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en het zuiden van het land komt. Wie van Limburg of Luik komt kan de auto nabij de afrit E40 in Haasrode parkeren. Er zijn bussen voorzien die festivalgangers vanuit deze parkings naar Werchter of het station van Leuven brengen en vice versa na afloop van de festivaldag. Festivalgangers die van deze faciliteit willen gebruik maken dienen tijdig te vertrekken omdat het soms wachten zal zijn op pendelbussen.

Muggenmelk
De organisatoren waarschuwen ook voor de muggen die als gevolg van de intense regenperiode en vochtige ondergrond in grote getalen opgedoken zijn en raden aan hiertegen sticks, sprays of muggenmelk mee te brengen. Ook aangepast waterdicht schoeisel wordt aangeraden. Omdat het weer niet mee zit wordt ook een regenjas en warme kledij aangeraden.