Weet jij wat er is veranderd aan Instagram?

Had u het al gemerkt? Sinds kort is je tijdslijn op Instagram niet meer chronologisch opgebouwd. Zo krijg je foto’s  te zien die enkele uren oud zijn in combinatie met foto’s van enkele minuten of dagen geleden. De verandering werd al enkele maanden geleden aangekondigd, en nu lijkt die ook uitgerold te worden bij Belgische Instagramgebruikers.

Het lijkt even te duren voor iedereen het doorheeft maar u ziet de foto’s van de accounts die je volgt niet meer in de chronologische volgorde. Dat kan ervoor zorgen dat bepaalde foto’s getoond worden bij minder volgers. Of de verandering ook effectief voor grote problemen gaat zorgen bij bedrijven of bloggers valt nog af te wachten. 

Populair blijft de applicatie in ieder geval want deze week werd bekend dat ze gebruikt wordt door een half miljard mensen. Meer dan 300 miljoen leden gebruiken het platform dagelijks en meer dan de helft van de gebruikers leeft buiten de Verenigde Staten. 

Nieuwe look
Eerder deze maand kwam Instagram ook met een nieuwe lay-out. Volgens het bedrijf sluit de nieuwe look beter aan bij de manier waarop mensen de sociaalnetwerksite gebruiken. Toen Instagram besliste de vernieuwde applicatie te testen bij een kleine groep gebruikers, lekte de nieuwe look snel uit. 

Lees ook: Nieuwe kleuren voor Instagram