Iedereen mee op zoek naar Dory

Nemo, het clownvisje dat zijn weg terug zoekt naar zijn koraalrif, kennen we allemaal nog. Nu, 13 jaar na de release van tekenfilm Finding Nemo, komt het vervolg: Finding Dory. De fans weten het allicht nog: Dory is het vergeetachtige, blauwe visje. Deze keer is het haar beurt om de weg naar huis kwijt te geraken. In de VS heeft de release in de bioscoop in het eerste weekend al 120 miljoen euro opgebracht.

Dory maakt op weg naar huis allerlei avonturen mee. De Vlaamse versie van de film is ingesproken door BV's zoals Bent Van Looy en Karen Damen. Damen is de stem van Lot, een bijziende walvishaai die Dory leert kennen in het revalidatiecentrum. De ex-K3 leefde zich helemaal in voor de micro. De andere Vlaamse stemmen en het hele avontuur van Dory kunt u vanaf morgen, woensdag 22 juni, zelf in de bioscoop ontdekken.

In de VS is de vervolgfilm al een echt succes. De film brak zelfs het record van Shrek 3 uit 2007. Die bracht toen 121 miljoen dollar op in het openingsweekend. Finding Dory scoorde maar liefst 136 miljoen dollar, omgerekend is dat 120 miljoen euro.