SMS'en kan nu ook met Facebook Messenger

Facebook pakt uit met de mogelijkheid om sms'en te versturen met de app Messenger. Voorheen was het al mogelijk om via die app te chatten, maar daar was een internetverbinding voor nodig. Als die verbinding wegvalt, kan u nu dus ook chatten via sms. Dan worden wel standaardkosten aangerekend. Enkel Android-gebruikers kunnen van de nieuwe toepassing genieten.

Met de nieuwe update van Facebook is het vanaf nu dus mogelijk om sms'jes te sturen via de Messenger-app. Wie daar gebruik van wil maken, moet eerst zijn telefoonnummer laten verifiëren bij Facebook. In de app van Messenger kan dan bij de instellingen het sms-gedeelte geactiveerd worden. Alle gesprekken verschijnen in Messenger.

Chatten via sms-berichten kan dan wel gemakkelijk zijn, gratis is het niet. "Messenger is een gratis app. Het is mogelijk dat het gebruik gratis is of dat je korting krijgt via je datanetwerk. Als je Messenger gebruikt om sms'jes te versturen, kunnen standaardkosten voor sms'en in rekening worden gebracht", verduidelijkt Facebook in zijn Helpcentrum.

Paarse berichtjes
David Marcus, de ontwikkelaar van de Facebook-app, maakte het nieuws bekend op zijn Twitteraccount. Hij deelde ook een illustratie waarop te zien is dat sms-berichten die je via Messenger stuurt, een paarse kleur krijgen. Zo kan gemakkelijk het onderscheid worden gemaakt met andere berichten.