Sven Ornelis doet ochtend bij nieuwe JOE

Radiozender JOE ondergaat vanaf half augustus een flinke vernieuwing,  met een nagelnieuw logo en de slagzin ‘All the way’. Sven Ornelis komt daarvoor over van Qmusic, en gaat opnieuw ochtendradio maken samen met Anke Buckinx. Ook Luk Alloo en Rani De Coninck komen de zender versterken.

Sven Ornelis stopte vorig jaar met de ochtendshow op Qmusic, nadat hij 14 jaar lang de stem van de ochtendradio was geweest. Hij werd daarna programmadirecteur - "maar ik geef toe, het is blijven kriebelen. Een ochtendshow maken, is namelijk het allerliefste dat ik doe”, aldus Ornelis. Hij zal zo vroeg op de dag het gezelschap krijgen van Anke Buckinx, die ook op Qmusic te horen is.

Luk Alloo op zondag
Nog een opvallend naam bij JOE: televisiemaker Luk Alloo zal elke zondag met een andere gast de actualiteit van de voorbije week overlopen. Alloo was eerder al te horen op Radio 1 en Radio 2. “Radio is het mooiste medium dat er is”, klinkt het. “Je loopt binnen in een studio, hebt enkel een aan-uitknop en dan begint de magie met muziek.”

Rani De Coninck zal dan weer samen met Raf Van Brussel iedere weekdag de avond inleiden. Ook voor haar is radio niks nieuws, want De Coninck deed al heel wat radio-ervaring op, onder meer bij JOE-voorloper 4FM. De Coninck vervangt in de vooravond tijdelijk de zwangere Tess Goossens, en zal binnen enkele maanden een andere plek krijgen in de programmatie.

Classics en hits
De formule van de radiozender blijft intussen onveranderd: hits en classics brengen die mikken op de 35- tot 50-jarigen. “JOE is al een hele tijd aan een mooi parcours bezig. In het afgelopen voorjaar zelfs met een recordcijfer als resultaat", zegt programmadirecteur Iwan Reuvekamp. "Naast de muziek zijn boeiende persoonlijkheden ook belangrijk. We zijn blij dat we ons sterke DJ-team kunnen aanvullen met een paar nieuwe namen.”