2BE wordt Q2, tv-zender van Qmusic

Televisiezender 2BE krijgt vanaf september de naam Q2. Radiomerk Qmusic krijgt op die manier een televisiepoot. De doelgroep van de zender blijft, net zoals bij 2BE, jonge koppels en wordt aangevuld met nieuwe programma’s rond avontuur, muziek en beleving.

“Bij MEDIALAAN willen we sterke merken bouwen”, zegt Erwin Deckers, CCO van MEDIALAAN. “De kijkcijfers van 2BE zijn zeer goed. Maar het merk leeft te weinig in Vlaanderen. Met Q hebben we een sterk merk in huis dat een generatie aanspreekt die we met Q2 willen bereiken. Daarom kiezen we ervoor om van Q ook een televisiemerk te maken. De baseline ‘You make us Q’ zal vanaf september dus voor zowel radio als tv gebruikt worden.”

Tweede zender
“Jonge koppels vinden alsmaar meer hun weg naar onze ‘tweede’ zender”, zegt Ricus Jansegers, programmadirecteur van MEDIALAAN. “Met tien procent marktaandeel dit voorjaar zijn we daarmee trouwens de vierde grootste zender in Vlaanderen. Vanaf september scherpen we de zender aan. De beste internationale series en films en Champions League aangevuld met muziekprogramma’s, avontuur en beleving.”

Meer details over de invulling van het nieuwe programmaschema van Q2 volgt eind augustus bij de start van het nieuwe televisieseizoen.