Dit parcours legden 'Pop-upfinalisten' af

Vanavond weten we welk team 'Mijn Pop-uprestaurant 2016' wint. Halen de krokante taco's van Jalapeño Loco het van de Siciliaanse gerechten van Strombowli? Dit parcours legden de finalisten af in de voorbije drie maanden.

Aan het begin van het seizoen stelden alle duo’s zich kort voor aan VTM NIEUWS. De Limburgse Chloé en Magali zagen toen al heel duidelijk hoe ze hun gasten zouden verwelkomen: grillen, roken, barbecue en smoking. Ze wilden gerechten, smaken en kruiden serveren van over de hele wereld.

Het duo Miette en Willem vormde jaren een koppel, maar gaan nu als beste vrienden door het leven. De Kempenaars wilden de zon naar hun pop-upzaak én in hun gerechten brengen. Belgische gerechten in kleine tapasvorm, zo omschreven ze het zelf. Het terrasgevoel van het Zuiden moest ook heel duidelijk zijn.

Traantjes bij Magali
En dan was het zover. De duo's werden naar een stad gestuurd om hun eigen restaurant uit de grond te stampen. Het liefst was Magali in Limburg gebleven, maar het werd... Kortrijk. Dat nieuws kwam duidelijk hard aan.

Het concept ‘heat’ van Chloé en Magali werd door de jury niet echt enthousiast onthaald. Daarom besloten de zusjes hun idee bij te schaven: de ‘Sicilian bowl food’ was geboren.

Aan het begin van de wedstrijd had Willem wel eens plankenkoorts. Uit schrik voor de commentaar van Sergio Herman, verstopte hij zich in de keuken. Nochtans hoefde hij nergens voor te vrezen…

Evolutie beide teams
Het begon met vallen en opstaan voor de zusjes uit Limburg, maar de evolutie van Strombowli was duidelijk merkbaar.

De juryleden polsten naar het plan van Willem en Miette in de weken naar de finale want de puntjes moesten nog op de i gezet worden, aldus Sepideh Sedaghatnia. Volgens Gert Verhulst zijn ze er een paar stappen op achteruitgegaan tegenover het begin. Zeker op culinair vlak.

Toekomstplannen
In een wedstrijd is slechts één team de beste en dus kan er ook maar één duo met 100.000 euro naar huis. De jury was alvast enorm benieuwd naar de toekomstplannen van de twee finalisten na ‘Mijn Pop-uprestaurant 2016’.

Finale ‘Mijn Pop-uprestaurant 2016’, vanavond om 20.35 bij VTM.