VTM brengt dit najaar tweede reeks 'Cordon'

Dit najaar zendt VTM het langverwachte, tweede seizoen van 'Cordon' uit. De serie is opnieuw helemaal gedraaid in Antwerpen door Eyeworks Drama. In de nieuwe afleveringen is te zien hoe het dodelijk virus verder raast en het leven in het Cordon stilaan onmogelijk wordt.

Zij die in de hermetisch afgesloten Antwerpse wijk seizoen één overleefden, klampen zich vast aan elk sprankeltje hoop terwijl bij de overheid Operatie Doofpot lijkt te beginnen. Overleeft agent Jokke (Wouter Hendrickx) het virus? Hoe lang houden Jana (Liesa Van der Aa) en haar vriend agent Lex (Tom Dewispelaere) na hun hereniging het nog uit in het cordon? En wat verzwijgt regeringscommissaris Sabine Lommers (Mieke De Groote) over de herkomst van het dodelijke virus? De tweede reeks start precies waar de eerste geëindigd is, en moet op heel wat vragen een antwoord geven.

Naast hoofdrolspelers Liesa Van der Aa, Wouter Hendrickx, Tom Dewispelaere, Mieke De Groote zijn er heel wat nieuwe namen in de cast, zoals Jurgen Delnaet (Aanrijding in Moskou, Halfweg), Carry Goossens (Code 37), Manou Kersting (Matroesjka’s), Katelijne Verbeke (Zuidflank, Loslopend wild en ander gevogelte), Mathias Sercu (Marsman, De Rodenburgs) en nieuwkomer Vincent Van Sande.

Het eerste seizoen van 'Cordon' was een succes. De reeks hield in 2014 de focus van honderdduizenden kijkers (855.000, live+6 en marktaandeel van 42,8% op VVA 18-54) op een klein stukje Antwerpen, afgesloten van de rest van de stad door muren van containers. 'Cordon' is ondertussen verkocht aan Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Australië en Scandinavië, en werd ook de eerste Vlaamse reeks die als Containment een remake kreeg in de Verenigde Staten.