Sekssymbool Bardot nu op papier te koop

De gereputeerde Italiaanse striptekenaar Milo Manara heeft vijfentwintig aquarellen gemaakt van Brigitte Bardot, het Franse sekssymbool van de jaren zestig. De teken- en schilderwerken worden op 12 juni in Parijs en Brussel geveild. Een deel van de opbrengst gaat naar de dierenstichting van Bardot. VTM NIEUWS-journalist Patrick Van Gompel ging de striptekenaar opzoeken bij hem thuis in Verona.

De 70-jarige Milo Manara is een beroemde Italiaanse striptekenaar. Hij heeft net nog vijfentwintig aquarellen getekend van Brigitte Bardot, de iconische seksbom van de jaren zestig. Dat Milo Manara de vraag kreeg van Bardot is vanzelfsprekend, want Manara heeft een stevige reputatie als tekenaar van erotische strips. Uiteraard wilde hij Brigitte Bardot maar al te graag tekenen.

Manara is vooral geïntrigeerd door de mond van Bardot, hij noemt het haar belangrijkste element van haar gezicht. “Het is een zeer agressieve mond, maar zeer sensueel. Veel vrouwen doen tegenwoordig plastische chirurgie om een mond te hebben als Brigitte Bardot”.

"Levendig en sensueel"
Brigitte Bardot is 81 intussen. Ze wil graag reageren op dit project, maar ze wil niet in beeld komen. Telefonisch wilde ze wel reageren. “Ze hebben me gezegd dat hij me graag wilde tekenen en ik heb ja gezegd. Ik vind zijn werk buitengewoon, levendig, sensueel en vrolijk. Ik vind het heel erg mooi,” aldus het seksicoon.

De aquarellen worden dit weekend tentoongesteld in Parijs en op 10 en 11 juni in de Huberty & Breyne Gallery op de Grote Zavel in Brussel. Een dag later, op 12 juni, wordt het het Bardot-werk van Milo Manara verkocht op een simultane veiling in Parijs en Brussel.