"Wil mezelf ontdekken in muziekwereld"

The Voice-winnares Lola heeft duidelijk ambitie om het te maken in de muziekwereld, al zal dat niet van een leien dakje lopen. “Ik hoop mezelf te ontdekken in de muziek”, aldus de winnares. “Ik moet ontdekken wat ik wil brengen, wat ik wil doen. Voor mij is dat nu nog een vraagteken. Maar ik ben heel blij dat ik nu de kans krijg.”

De winnaars van talentenwedstrijden hebben in ons land niet altijd de grootste carrières opgebouwd, maar coach Koen blijft optimistisch. “Ik verwacht ondersteuning van een platenfirma, van de coaches en ook van het publiek. Het komt erop neer goede songs te vinden en te blijven kloppen op de deur om definitief door te breken. Het hangt van vele factoren af of het iets kan worden, maar we zijn nog jong en de kansen komen. En we gaan die grijpen.”

Derde keer, goeie keer
Ook coach Koen Wauters is zeer tevreden met Lola's overwinning. Het is de eerste keer in drie seizoenen dat hij de winnende kandidaat in zijn team heeft. "Het is wel leuk, want vroeger zei ik altijd dat het niet uitmaakte want het is vooral belangrijk voor de kandidaten. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het goed aanvoelt", vertelde hij.

In de finale nam Lola het op tegen Jan. "Jan en Lola, da's appelen en peren vergelijken", zei Koen Wauters. "Jan is rock 'n roll en zingt totaal anders dan zij. Het was bijna niet te vergelijken". Vlaanderen heeft uiteindelijk massaal voor Lola gekozen en dat geeft een "supergevoel".