Lola wint The Voice van Vlaanderen

Lola Obasuyi heeft ‘The Voice van Vlaanderen’ gewonnen. In de finale haalde ze het van rocker Jan Van De Ven. "Ik kan het niet goed geloven", was het eerste wat de West-Vlaamse kon uitbrengen. Met de overwinning krijgt ze 25.000 euro.

In de finale nam Lola het op tegen drie andere kandidaten: Gilles, Jimmy en Jan. Het werd een spetterende show. Gilles demonstreerde hoe hij als performer gegroeid is. Die danspasjes tijdens 'When Will I Be Famous' van Bros brachten schwung in de zaal. Jimmy haalde nog maar eens de hoogste noten in 'Everything Little Thing She Does' van The Police en Jan rockte als altijd de pannen van het dak. Zeker in het duet met zijn coach Bart vlogen de vonken er van af. Lola bracht met 'Crazy in Love' van Beyoncé een swingend nummer, anders dan de ballads die ze meestal bracht.

Halverwege de show moesten twee kandidaten afhaken: Gilles en Jimmy zagen de overwinning uit hun handen glippen, het duel ging tussen Lola en Jan. Beide mochten nog één keer alles geven, met een nummer dat ze eerder al in de show brachten. Voor Jan was dat 'Renegades' van Ambassadors, waarbij hij met zijn gitaar de zaal inpakte. Zeker toen coach Bart Peeters op het podium sprong.

Ballad van de overwinning
Maar de ster van de avond werd Lola. Zij bracht 'Writing's on the Wall' van Sam Smith. Terug in haar comfortzone dus, met een ballad. Maar wel eentje die ze steengoed neerzette. Het leverde haar de overwinning op in The Voice van Vlaanderen 2016.

Bekijk het nummer hier nog eens:

Eerder op de avond had Lola al een duet met haar coach Koen Wauters gebracht. Met een opzwepende versie van 'Crazy in Love' van Beyoncé kreeg ze de hele zaal mee.