Dit is de nieuwe Guido in Familie

Vincent Banić zal dit najaar de rol van Guido Van den Bossche in de reeks Familie op VTM op zich nemen. Banić speelde al eerder mee in de Kotmadam en Het Huis Anubis. Hij vervangt acteur Jelle Florizoone, die na een jaar uit de reeks verdwijnt.

De ex- JIM-vj staat begin juni op de set van Familie en zal op het scherm vanaf september als de nieuwe Guido zijn intrek nemen in het huis van de Friends, waar hij samen met zijn vriendin Emma (Bab Buelens) en hun dochtertje Mila inwoont.

Restaurant
Banić combineert zijn job als acteur met een eigen restaurant in Antwerpen.  Hij was onlangs te zien als recensent in Mijn Pop-uprestaurant 2016, maar ook acteren blijft één van Vincents grote liefdes. 

“Een eigen restaurant hebben is altijd al een droom van mij geweest, maar telkens wanneer ik op een set mag acteren kriebelt het naar meer. Ik ben dan ook zeer blij dat ik de twee kan combineren. Ik zal wat minder in het restaurant staan, maar heb een sterk team achter me. Ik ben dan ook bijzonder blij dat ik nu de kans krijg om een boeiend personage neer te zetten in een populaire dagelijkse reeks. Momenteel ben ik me nog volop aan het inwerken om me het personage Guido eigen te maken. Ik wil er een eigen Vincent-touch aan geven. Wat dat inhoudt, merken de kijkers binnenkort op het scherm”, aldus Vincent Banić.

Afscheid
De komst van Vincent Banić betekent het afscheid van Jelle Florizoone: “Ik heb het voorbije jaar met plezier gestalte gegeven aan Guido, maar nu is het tijd voor iets anders. De makers van Familie hebben beslist om een andere weg in te slaan. Ik heb enorm veel zin om mijn tanden te zetten in een nieuw project. Ik wil de Familie-kijkers graag bedanken voor de enthousiaste reacties op de mooie verhaallijnen die het afgelopen jaar op mijn pad zijn beland.” TvBastards, de makers van Familie, wil Jelle bedanken voor het voorbije jaar en wenst hem alle succes met toekomstige projecten.