Depp moet uit buurt van zijn vrouw blijven

Acteur Johnny Depp mag tijdelijk niet meer in de buurt van zijn vrouw Amber Heard komen. Een rechter legde gisteren een omgangverbod op. De twee zijn verwikkeld in een vechtscheiding en volgens Heard zou Depp zich schuldig maken aan huiselijk geweld.

Heard trok gisteren naar de rechtbank met foto’s om het huiselijk geweld te bewijzen. Op een van de foto’s heeft ze een blauw oog. Die zou ze overgehouden hebben aan een ruzie met Depp, toen hij zijn iPhone in haar gezicht smeet.

Volgens Heard was dat geen alleenstaand geval. Ze stelt dat “tijdens de hele duur van onze relatie heeft Johnny me verbaal en fysiek gekwetst. Ik moest buitensporig emotioneel, verbaal en fysiek geweld doorstaan van Johnny, waaronder kwade, vijandige, vernederende en dreigende beledigingen wanneer ik zijn autoriteit in vraag stelde of het niet eens met hem was. Ik ben bang dat Johnny naar ons huis zal terugkeren om me te terroriseren, fysiek en emotioneel."

De rechter heeft daarop beslist om een omgangverbod in te stellen voor Depp. Hij moet altijd tussen de 50 en 100 meter afstand houden. Lessen in woedebeheersing moet hij dan weer niet volgen. 

Amber Heard en Johnny Depp trouwden anderhalf jaar geleden en hebben geen kinderen.

Een van de foto's die Heard toonde: