Vrieleman nieuwe hoofdredacteur VRT

Liesbet Vrieleman wordt de nieuwe algemeen hoofdredacteur bij de openbare omroep. Zij volgt Luc Rademakers op die onlangs vertrok bij de VRT. Vrieleman start in haar nieuwe functie op 1 juni.

“Met Liesbet Vrieleman halen we een ervaren kapitein aan boord met een bewezen staat van dienst en een grondige kennis van het huis. Ik ben ervan overtuigd dat de leiding over onze kernopdracht informatie in goede handen is", zegt Paul Lembrechts, ceo van VRT. 

Liesbet Vrieleman startte haar carrière bij de VRT in 1999, waar ze redacteur en eindredacteur was bij verschillende programma's. In 2008 werd Vrieleman hoofdredacteur Nieuwsgaring en het jaar nadien algemeen hoofdredacteur bij VRT Nieuws. Drie jaar later maakte ze de overstap naar SBS, waar ze programmadirecteur voor VIER en VIJF werd.

“We beleven fascinerende en belangrijke tijden in onze samenleving en in de media, denk maar aan de digitale revolutie. Die toekomst mee kunnen vormgeven samen met de grootste nieuwsdienst van het land, waar ik een aparte band mee heb, daar kan ik geen nee op zeggen. Mijn vier jaar ervaring buitenshuis wil ik inzetten om samen met een team van gedreven en bekwame mensen verder te bouwen aan een sterke nieuws- en sportdienst", aldus Vrieleman.