Emotionele artiesten op Billboard Awards

De uitreiking van de Billboard Music Awards gisteravond in Las Vegas werd een emotionele show. Zo werden heel wat optredens opgedragen aan overleden iconen. Madonna, Stevie Wonder en Kesha zongen voor Prince. En Celine Dion herdacht haar overleden echtgenoot.

Vooral de recentelijk overleden Prince stond in de schijnwerpers tijdens de show. Het hoogtepunt kwam van Madonna, die eerst vanop een paarse troon 'Nothing Compares To You' zong. Daarna bracht ze samen met Stevie Wonder en het héle puliek 'Purple Rain'.

Ook Kesha deed een duit in het zakje met haar eerbetoon aan zowel Prince als Bob Dylan - die weliswaar nog leeft - met Dylan's klassieker 'It Ain't Me, Babe'. Celine Dion droeg haar eerste televisie-optreden dan weer op aan haar overleden echtgenoot Rene Angelil en haar broer. Toen ze de Billboard Icon Award ontving van haar zoon Rene-Charles, werd ze zelfs zo emotioneel dat ze in tranen uitbarstte. "Rene, deze is voor jou, de show moet blijven doorgaan", zei ze.

Entertainment
Verder kwam er veel entertainment uit de hoek van onder andere Britney Spears die de show opende met 'Toxic', gehuld in een weinig aan de verbeelding overlatende rode outfit. Pink zong 'Just like fire' en Blake Shelton en Gwen Stefani zongen samen het duet 'Go Ahead and Break My Heart'.

Adele wint
Maar het allerbelangrijkste van de hele avond was natuurlijk de uitreiking van de awards. De Britse Adele won de eerste prijs als 'beste artiest' maar kon niet in levende lijve aanwezig zijn om het beeldje in ontvangst te nemen. Ze bedankte het publiek met een videoboodschap. The Weeknd kreeg 2 awards en droeg er één op aan Prince. Andere grote winnaars waren Justin Bieber, die gekroond werd als beste mannelijke artiest, en Rihanna.

 

Beelden: DICK CLARK PRODUCTIONS / Reuters