Komiek Gaston Berghmans overleden

Gaston Berghmans is vandaag op 90-jarige leeftijd overleden. Vlaanderens bekendste komiek lag al een tijdje op palliatieve zorgen. Hij stierf aan de zijde van zijn vrouw Jenny. 

Gaston Berghmans werd geboren in Merksem op 11 maart 1926 als oudste zoon in een gezin met twee kinderen. Midden in de oorlog debuteerde hij op zijn zestiende, tegen de wil van zijn vader, als komiek. In de jaren vijftig vulde hij volle zalen in de Antwerpse Ancienne Belgique. Zijn grote doorbraak kende hij echter in de jaren 70 aan de zijde van wijlen Leo Martin. Ook op het witte doek was het komische duo niet weg te slaan met onder meer 'Zware jongens' en 'De paniekzaaiers'.

Leo overleed in 1993, maar ook solo kende Gaston nadien nog grote successen. Zijn laatste film was 'Christmas in Paris' uit 2008, maar die flopte volledig. Sindsdien bleef het relatief rustig rond de komiek. Af en toe maakte hij nog eens een acte de présence, maar hij verdween steeds meer in de luwte. Begin dit jaar vierde hij nog wel zijn 90ste verjaardag. Hij gaf nog een eenmalig interview aan de Antwerpse zender ATV, maar het was toen al duidelijk dat het niet goed ging met Gaston. 

Bekijk ook: Gaston Berghmans in 9 legendarische sketches