Vanaf maandag live kijken via VTM-app

Vanaf maandag 23 mei 2016 kunnen bezoekers van vtm.be en gebruikers van de VTM-app live en uitgesteld naar VTM kijken. Op die manier wil VTM haar kijkers nog een extra service bieden. Mensen kunnen vanaf maandag om het even waar en wanneer inpikken op hun favoriete programma, op laptop en pc, maar ook op de smartphone en tablet (Android en iOS).

Volledige afleveringen bekijken op de website en in de app was al sinds midden 2014 mogelijk. Intussen zijn er al 1,1 miljoen accounts aangemaakt om dat te kunnen doen. Afgelopen maand april werden er 2,5 miljoen volledige afleveringen bekeken op vtm.be en de VTM-app. Nu gaat VTM dus een stap verder door ook live kijken mogelijk te maken en (licht) uitgesteld kijken uit te breiden.

Vanaf maandag wordt dus ook live kijken mogelijk en heel wat programma’s kunnen uitgesteld (tot vier weken terug) of licht uitgesteld (tot enkele dagen na de uitzending) bekeken worden. Als een programma al bezig is, kan je gemakkelijk inpikken vanaf de start. Ook in het buitenland kan vanaf maandag VTM-content live en uitgesteld bekeken worden. Mensen die willen kijken via de online platformen, hebben wel een gebruikersprofiel nodig. Ze kunnen dit aanmaken op de site of via de app.

Gratis dienst
Live en uitgesteld kijken op vtm.be en de VTM-app is een gratis dienst. Dat kan via een aangepast reclamemodel. Mensen die live kijken op  de online platformen krijgen reclameblokken te zien zoals op antenne. Maar zij die uitgesteld kijken op vtm.be of in de app, krijgen kortere reclameblokken te zien. De kijkbeleving wordt dus aangepast naargelang het platform. Ook zal er in de kortere reclameblokken targeted advertising zitten. Een deel van de reclame wordt dus aangepast aan het profiel van de kijker.