Maakt Twitter toch komaf met 140 tekens?

Berichten op Twitter lijken dan toch iets langer te worden. Volgens persbureau Bloomberg zullen links en foto's binnenkort niet meer meetellen bij de vervloekte 140 tekens. Daardoor is er meer ruimte voor de 'eigenlijke tweet'. 

Er gaat al een tijdje de ronde dat Twitter mogelijk komaf wil maken met de beperking tot 140 karakters. Er waren zelfs geruchten dat twitteraars tot 10.000 tekens mochten gebruiken. Topman Jack Dorsey bleef echter volhouden geen veranderingen te willen doen. Het nieuwe voorstel zou dan ook een goed alternatief kunnen zijn.

Links nemen op dit moment 23 tekens in beslag. Dat is op zich niet erg veel, maar veel mensen voegen ook nog een foto toe bij de tweet, en ook die telt 23 tekens. Daardoor hebben twitteraars nog maar 96 tekens over voor hun tweet, en dat is wel heel erg weinig.

Met deze nieuwe verandering probeert Twitter het hoofd boven water te houden, want volgens velen is het medium met uitsterven bedreigd. Toch brak Twitter afgelopen weekend opnieuw records tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Stockholm en groeide het netwerk de laatste paar maanden sterk.