Efteling beste pretpark lage landen

Met tien awards is de Efteling de grote winnaar geworden van de zesde editie van Diamond Themepark Awards, de prijzen voor de beste pret- en dierenparken in vooral België en Nederland. Dat deelt de organisatie dinsdag mee, na de uitreiking van de prijzen in Walibi Holland.

Ongeveer 45.000 personen zouden hun stem uitgebracht hebben via de website van de Diamond Themepark Awards, die georganiseerd worden door de gespecialiseerde sites Parkworld.be - Zoo.be en Pretparkbeest.be. Het resultaat van die stemmen telde voor 50 procent mee. Daarnaast bepaalde een vakjury, bestaande uit fervente fans, mee wie bekroond werd. Er waren diverse categorieën, gaande van beste pretpark tot beste Halloween-evenement.

De Efteling kaapte in totaal tien prijzen weg, waaronder die van beste pretpark van België en Nederland. Met Baron 1898 won de Efteling zowel de prijs voor beste nieuwe attractie van Europa als die voor de beste achtbaan van België en Nederland.

Walibi Belgische winnaar
Walibi België won de prijs voor beste pretpark van België, maar het waren toch vooral de Plopsaparken en Pairi Daiza die met de meeste prijzen voor ons land gingen lopen. Ze wonnen er elk zes. Pairi Daiza werd onder meer bekroond tot beste dierenpark van België en Nederland. Plopsaland De Panne mag zich het meest kindvriendelijke park van België en Nederland noemen.

Het Europa Park in Duitsland tot slot werd verkozen tot beste pretpark van Europa. Black Mamba van het Duitse Phantasialand bleek de beste achtbaan, Tower of Terror van het Walt Disney Studios Park in Frankrijk de beste attractie.