El-Arbi en Fallah trekken naar Amerika

Adil El Arbi en Bilall Fallah, de Brusselse regisseurs van de films "Black" en "Image", gaan de pilootaflevering van de nieuwe dramaserie "Snowfall" regisseren voor de Amerikaanse zender FX. Dat meldt hun manager Ken Lambrechts via het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Het is na de misdaadthriller "The Big Fix" al het tweede Amerikaanse project voor het Belgische duo. "Snowfall" situeert zich in Los Angeles aan het begin van de jaren 1980, waar de crackepidemie op uitbreken staat. Drie personages staan centraal in de reeks.

Het gaat om de jonge op macht beluste ondernemer Franklin Saint, de Mexicaanse worstelaar en gangster Gustavo Zapata die op zoek is naar zijn Amerikaanse droom en CIA agent Teddy McDonald.

Beste script in tijden
"Snowfall is één van de beste scripts die we gelezen hebben de laatste tijd. Het beschikt over alle elementen die wij boeiend vinden: de probleemwijken van LA, de jaren 1980, de crackepidemie. Het lijkt een mix tussen The Wire en Boogie Nights, Spike Lee meets Scorsese", reageren El Arbi en Fallah vanuit Los Angeles. De start van de opnames in Los Angeles zijn gepland voor midden juni.