VTM-Journaliste op koffie met John Cleese

De Britse komiek John Cleese is in ons land voor vijf theatershows. Cleese werd wereldberoemd met ‘Fawlty towers’ en de hilarische films en sketches van ‘Monty Python’. Nu trekt hij de wereld rond met de zaalshow ‘Last time to see me before I die’, een soort terugblik op z'n carrière.  

Cleese is intussen 76 en tocht toert hij de hele wereld rond met zijn nieuwe show 'The last chance to see me before I die'. Van die show mogen geen beelden gemaakt worden, maar ze is naar verluidt wel doorspekt met alle beste fragmenten uit zijn hilarische carrière. “De titel is wat mistroostig”, geeft Cleese toe. “Maar het hangt er gewoon allemaal vanaf of je de dood als een tragedie moet bekijken.”

Cleese werd onder meer bekend dankzij zijn rol als Basil Fawlty, de grofste hotelbaas ooit, in ‘Fawlty Towers’. Die show heeft hij naar eigen zeggen moeten maken om de miljoenen alimentatie voor zijn ex-vrouw te kunnen afbetalen. Cleese heeft nu wel een nieuwe vrouw, hij hoopt dan ook over twintig jaar geen nieuwe show te moeten maken.  

 

De meeste shows zijn uitverkocht, maar voor die in Brussel zijn er nog een paar tickets beschikbaar.