Nuria: "Blind maar gelukkig getrouwd"

Stijn en Nuria zijn vijf maanden na het experiment van ‘Blind Getrouwd’ nog altijd dolverliefd. In hun eerste televisie-interview, voor de camera van VTM NIEUWS, vertellen ze hoe ze het experiment beleefd hebben en hoe het nu met hen gaat.

Wie zich de eerste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ herinnert, ziet het beeld nog voor zich van hoe Nuria reageerde op haar toekomstige echtgenoot. “Wat een seut is dat?”, vroeg ze zich af. Blijkt dat de verwachtingen aan beide kanten niet hoog waren. “Na de eerste indruk had ik niet verwacht dat we hier nu zo zouden zitten”, vertelt Stijn.

Diepste kantjes
Hoe zijn de twee dan naar elkaar toe gegroeid? “Door te praten”, is het antwoord. “We hebben eigenlijk omgekeerd gewerkt. We hebben meteen alles verteld over onze diepste kantjes, ons niet beter voorgedaan dan we zijn. Dat was een goede start voor ons”, legt Stijn uit. Nuria beaamt: “Absoluut.”

Soep maken
Zijn zij nu het levende bewijs dat mensen koppelen op basis van wetenschap werkt? “Ik geloof er absoluut in”, zegt Nuria meteen. “We zijn eigenlijk twee tegenovergestelde karakters, maar we houden elkaar perfect in balans.” Toch is de wetenschap op zich niet voldoende, weet Stijn: “We hebben de ingrediënten gekregen, maar de soep moeten we wel zelf maken.”

Nooit zien staan
Het koppel dankt hun relatie zelfs volledig aan het experiment, want zonder ‘Blind Getrouwd’ zouden ze elkaar nooit zien staan hebben. “We zouden nooit op elkaar afgestapt zijn in het uitgaan. We moeten elkaar zelfs al gezien hebben, want we zijn allebei van Kortrijk en hebben gemeenschappelijke vrienden”, legt Stijn uit. “Ik kan mij echt niet herinneren dat ik Stijn ooit al gezien heb”, vult Nuria aan.