Dit project kreeg eerste 'Plezante Q-Premie'

Q-dj’s Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen hebben gisteren de eerste Plezante Premie op Qmusic uitgereikt ter waarde van 7000 euro. Katrien Van Steen uit Oudegem kreeg met haar project de eer.

Sam De Bruyn vertrok na de uitzending meteen richting Oudegem om de allereerste Plezante Premie persoonlijk te overhandigen. Katrien kan met de premie haar project waarmaken: een speelboerderij openen. Het stuk grond heeft ze al in haar bezit, maar nu krijgt ze met de 7000 euro dat duwtje in de rug dat ze nog nodig had. Ze zal de braakliggende grond zaaien, paadjes opleggen, de speeltuin aanleggen, een houten speelboerderij plaatsen en zo haar mini-speel/boerderijdorpje openen.

Wereld beetje plezanter
Sam en Heidi helpen nog tot en met donderdag 5 mei de meest zotte of wereldverbeterende projecten in Vlaanderen te realiseren. Dat doen ze in eerste instantie om de wereld een beetje plezanter te maken, maar ook om 50.000 euro aan Plezante Premies te verdelen.

Projecten inzenden
De komende dagen blijft Q Plezante Premies uitreiken en kan iedereen nog steeds projecten blijven indienen. Tot nog toe kwamen er al 900 binnen. Het zijn de Q-luisteraars zelf die zetelen in de jury, met De Mol-finaliste Hanne Vanhaesebrouck als juryvoorzitster. Zij maken dus de uiteindelijke beslissing.