Welke koppels zeggen opnieuw 'ja'?

Twee van de drie koppels uit ‘Blind Getrouwd’ overleefden het experiment van vijf weken op VTM. Stijn en Nuria zijn nog steeds dolverliefd en Jonas en Inge zagen genoeg potentieel om door te gaan. Toch besloten zijn na vijf maanden toch uit elkaar te gaan. Weinig verrassend misschien is de breuk tussen Geert en Daisy, bij wie de vonk maar niet wou overslaan.

Kan liefde ‘gemaakt’ worden? Kan je, puur op basis van wetenschap de perfecte match vinden? Dat was de basisvraag van ‘Blind Getrouwd’. Vijf maanden na het experiment is één koppel gelukkiger dan ooit: “Ik ben er zot verliefd op”, zegt Stijn over zijn Nuria. Zij antwoordt even enthousiast: “Ik ben echt smoorverliefd op u”. Het koppel dat tijdens de afleveringen week na week dichter naar elkaar toe groeide, denkt nu zelfs aan kinderen. Al willen ze niets overhaasten.

Jonas en Inge: net wel, net niet
Jonas en Inge, die in aflevering één de absolute match leken te zijn, besloten na vijf weken om hun huwelijk een kans te geven. Ze zagen voldoende potentieel om door te gaan. Toch vroegen ze vorige week de scheiding aan. Met enige spijt, zo blijkt, want het koppel besliste om even terug apart te gaan wonen. Een vergissing: “We waren toen nog niet zeker genoeg om die stap te wagen. Achteraf gezien denk ik dat dat niet de juiste beslissing was, maar spijt komt te laat. Als je weet waar we nu staan, was dat wel verkeerd denk ik. Dan had het beter kunnen zijn, hadden we wel nog blijven samenwonen”, zegt Inge.

Geert en Daisy: de vonk blijft uit
Geert en Daisy geven er na vijf weken de brui aan. Een beslissing die weinig verrassend is, de vonk sloeg nooit echt over. En dat terwijl ze allebei overtuigd zijn dat ze wel passen: “De experten hebben mij met Geert de man bezorgd met wie ik een perfecte match vormde op papier, maar in de praktijk geeft dit natuurlijk nog geen 100% garantie op slagen.” Geert denkt er hetzelfde over, maar ziet toch een gemiste kans: “Ik zie er wel potentieel in. We hebben zaken gemeen die ik belangrijk vind dus ik had dat liever nog wat tijd gegeven, want na deze weken durf ik in alle eerlijkheid niet zeggen dat ik Daisy ken.”

Het parcours van Stijn en Nuria
Nog smoorverliefd na vijf maanden, maar aanvankelijk leek het toch niet meteen goed te zitten tussen Stijn en Nuria. Vooral Nuria had grote twijfels en leek tijdens de huwelijksceremonie allesbehalve enthousiast. “Ik dacht eerst: wat een seut is dat?”

Maar na de huwelijksreis ging dat al een pak beter. Toen wist Nuria te zeggen dat “het al duizend keer beter was dan ze had verwacht.”

En de twee West-Vlamingen groeiden steeds dichter naar elkaar toe. Het duurde even voor ze het echt wilden toegeven, maar vorige week was de doorbraak compleet: “Ik ben echt verliefd op jou”, klonk het langs beide kanten.