Overlijden Prince: niets wijst op zelfdoding

De doodsoorzaak van poplegende Prince is nog niet gekend, ondanks het feit dat de lijkschouwing achter de rug is. Sterker: het kan nog weken duren eer de resultaten volledig zijn. Volgens de sherrif van Carver County waren er geen sporen van geweld op het lichaam van Prince en zijn er ook geen aanwijzingen van zelfdoding.

Het feit dat er een onderzoek is naar de dood op zich is "de normale gang van zaken", aldus de sherrif. "Omdat er niemand anders in het gebouw was, volgt er een onderzoek. Dat is standaard zo." Veel meer details kon de sherrif niet geven. Hij herhaalde dat Prince gevonden werd in een lift en dat er nog geprobeerd is hem te reanimeren. Over een mogelijke doodsoorzaak is er verder nog geen duidelijkheid. "De autopsie is uitgevoerd, maar het is nog wachten op de resultaten. Dat kan nog weken duren. Er zijn geen sporen van geweld gevonden en ook geen aanwijzingen van zelfdoding."

Geruchtenmolen
Ondertussen draait de geruchtenmolen wel op volle toeren. Zo spreekt de Amerikaanse showbizzsite TMZ over een drugsoverdosis. Ook de noodstop dat de privéjet van Prince vorige week moest maken, zou omwille van een overdosis geweest zijn volgens TMZ, en dus niet wegens een griepaanval. De website was de eerste die het overlijden van Prince meldde.

Ook oude geruchten over een hivbesmetting duiken weer op, maar ook griep of hartfalen wordt genoemd. En zangeres Aretha Franklin denkt aan het zikavirus als oorzaak.