"Prince speelde tot het licht werd"

Soulzanger Nathan Ambach was vanochtend te gast bij JOE fm en bracht hulde aan de overleden Prince. Hij organiseerde een aantal jaar geleden zelfs de after shows van de poplegende. “Dat was een ongelofelijke ervaring”, vertelt Nathan. “Met Prince is een van de laatste levende legendes gestorven.”

“Prince is een van mijn muzikale helden,” zegt Nathan. “Ik moest ooit een aantal after shows voor hem te organiseren. Ik moest alles regelen en hij moest enkel zijn toestemming geven. Voor we het wisten belandden we in de Viage in Brussel en speelde hij de hele nacht door tot het licht werd.”

Nathan heeft trouwens niets dan goede herinneringen aan de samenwerking met de overleden Prince, maar een gesprek aanknopen met zijn held, durfde hij niet. “Hij heeft me wel bedankt, maar een gesprek zat er niet in. En wat zeg je trouwens tegen zo’n man?”

"Hij verenigde in één mens alles wat soul kon voortbrengen"
Paul Ambach, muzikant en ex-concertpromoter was vanmiddag studiogast in VTM NIEUWS na het overlijden van popicoon Prince gisteren. Ambach, ook wel gekend als ‘Boogie Boy’ haalde in de jaren 90 als eerste Prince naar België. "Ik zag hem opkomen toen en ik dacht die moet ik hebben. Hij had alles", zegt Ambach. "Hij verenigde in één mens alles wat met soul kon voortbrengen. Hij kon in een studio klanken voortbrengen die lang voor het computertijdperk toch groovde."