Poplegende Prince (57) overleden

De Amerikaanse muzikant Prince Rogers Nelson, beter bekend onder zijn artiestennaam Prince, is overleden. Dat heeft een familielid bevestigd aan de Amerikaanse zender CNN.

Even voor 19u raakte bekend dat er in de opnamestudio's van Prince in Minnesota een lichaam was gevonden. Showbizzsite TMZ meldde dat het om de zanger zelf ging, officiële bevestiging kwam pas later.

Vorige week nog moest de privéjet van Prince een noodlanding maken, omdat hij onwel werd. Hij werd even opgenomen in een ziekenhuis, maar de volgende dag woonde hij alweer een concert bij om de fans duidelijk te maken dat alles ok was.

Superster
Prince brak door in 1982 met het album '1999'. Zijn grootste hits zijn onder andere 'Purple Rain', '1999' en 'Sexy Motherfucker'. Zijn hits leverden hem zeven Grammy's op en voor 'Purple Rain' kreeg hij in 1985 een Oscar.

Verrassing in Brussel
In 2014 gaf Prince nog drie verrassingsoptredens in Brussel, in de Botanique. Telkens voor zo'n 400 mensen, die de avond van hun leven beleefden.

Prince was op dat moment in België voor zijn optreden in het Sportpaleis in Antwerpen. Op dat concert mochten geen camera's binnen en de security trad onverbiddelijk op tegen wie filmde. Toch slaagden enkele fans stiekem wat beelden te maken van het optreden.